Strateški partner oživljava pogone bivšeg Cimosa

Strateški partner oživljava pogone bivšeg Cimosa – Bivši pogoni TMD Casting Cimos u Poslovnoj zoni u narednih tridesetak dana ponovo će oživjeti. Angažmanom Gradske uprave i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića pronađen je strateški partner koji je danas potvrdio ranije iskazane namjere da u Zenici nastavi sa proizvodnjom odlivaka od sivog liva, odlivaka iz nodularnog i legiranog nodularnog liva ali i da proširi asortiman proizvoda.

“Ovo je radosna vijest i potvrda da napori koje je u posljednjih desetak mjeseci poduzela Gradska uprava na stvaranju povoljnog okruženja za domaće i strane investitore, nisu bili uzaludni. Naprotiv, sve je veći broj privrednika koji se javljaju sa željom da u Zenici stvaraju nove vrijednosti i to je dokaz da Grad Zenica zaslužuje BFC certifikat”, kaže gradonačelnik Kasumović koji podsjeća, da je u toku javni poziv za subvencionisanje dijela kamatne stope tj. profitne marže subjektima male privrede sa područja Grada Zenica, kao novi vid podrške lokalnim privrednicima.

Od zatvaranja Cimosovog pogona u Zenici, odlukom uprave većinskog vlasnika italijanskog fonda “Palladio Finanziaria” prošlo je nepunih deset mjeseci. U fabrici je radilo oko 140 radnika.

zenica.ba