‘Scream For Me Sarajevo’ od 19. aprila u bh. kinima

Bosanskohercegovački dokumentarni film Primetime production ‘Scream For Me Sarajevo’, sinoć je započeo svoju zvaničnu BH kino distribuciju sa pretpremijernim projekcijama u pet BH gradova paralelno sa 150 kino dvorana u Velikoj Britaniji i preko 500 kino dvorana u Evropi i svijetu.

U prepunoj dvorani multiplexa Cinema City gledaocima se obratila i ekipa filma predvođena producentom Adnanom Ćuharom uz stojeće ovacije svih prisutnih.

Nakon toga je prikazan i ekskluzivni razgovor sa frontmanom grupe ‘Iron Maiden’ Bruce Dickinsonom snimljen u povodu održavanja ove pretpremijere širom Evrope u kojem je odgovarao i na pitanja fanova sa svih strana svijeta šta za njega znači održavanje tog nezaboravnog koncerta i kreiranja filma.

‘Scream For Me Sarajevo’, za kojeg postoji mišljenje da je jedan od najvrijednijih filmova o sarajevskoj opsadi, prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić.

Film koji predstavlja jedinstveni testament života u opkoljenom Sarajevu za vrijeme rata svoj je put započeo na Sarajevo Film Festivalu gdje je i osvojio najveću ocjenu publike svih vremena a od tada je prikazan na 20 Festivala širom svijeta i osvojio 10 različitih nagrada a sada se u u njegovu istorijsku i umjetničku vrijednost mogu uvjeriti gledatelji u BiH, regionu, Evropi i Svijetu.

U distribuciji Con film, kompanije koja u posljednjih nekoliko godina intenzivno podržava distribuciju BH igranog i dokumentarnog filma, ‘Scream for me Sarajevo’ od 19. aprila kreće sa redovnim projekcijama u multiplexima Cinema City u Sarajevu, Ekran u Zenici, Cinestarima u Mostaru, Tuzli i Bihaću te kinu Meeting Point što predstavlja najveću kino distribuciju jednog BH dokumentarnog filma u novijoj istoriji.

Svijetsku distribuciju filma “Scream for me Sarajevo” radi kompanija Eagle Rock-Universal.