Decenija ASDA: Imaćemo kandidata za člana Predsjedništva BiH

Jučer je u prepunoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica svečano obilježena desetogodišnjica osnivanja i rada Stranke demokratske aktivnosti BiH na području Zeničko-dobojskog kantona. Domaćin svečanosti bio je Kantonalni odbor ASDA, sa predsjednikom mr. Ramom Isakom, te potpredsjednicima, Samirom Šibonjićem iz Zavidovića i Dariom Pekićem iz Visokog, saopšteno je iz ove stranke.

Svečanost su pored mnogobrojnih građana, članova, aktivista i simpatizera stranke uveličali i predsjednik ASDA BiH, mr. Nermin Ogrešević, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Jasmin Duvnjak, predsjednik stranke Narod i pravda, Elmedin Konaković, te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti.

Sa svečanog skupa upućena je čestitka svim braniocima i pripadnicima oružanih snaga jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH i data je puna podrška opravdanim zahtjevima demobilisanih boraca, za čije probleme ASDA ima spremna rješenja.

Javnosti je poslana jasna poruka da je došlo vrijeme za promjene i da svoje povjerenje građani treba da daju političkim snagama koje nisu dio vladajuće koalicije, koja se svojim elitizmom otuđila od građana i produkovala njihove mnogobrojne životne probleme, dovodeći u pitanje funkcionisanje i hiljadugodišnji kontinuitet države Bosne i Hercegovine.

U cilju strukturiranja vlasti na svim nivoima poručeno je da će Stranka demokratske aktivnosti imati svoga kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom izražavamo zahvalnost svim građanima koji su prisustvovali svečanosti, kao i izvinjenje onima koji, iako su došli, zbog ograničenosti prostornih kapaciteta Bosanskog narodnog pozorišta nisu mogli izravno prisustvovati ovoj svečanosti, saopštio je Kantonalni odbor ASDA Zenica.