RTV Zenica: Najavljeno unapređenje saradnje sa City TV, Mostar

U procesu reafirmacije svih programskih sadržaja, kao i reorganizacije poslovnih aktivnosti, Uprava Radio-televizije Zenice odlučila je unaprijediti komunikaciju i poboljšati saradnju sa ostalim RTV kućama iz Bosne i Hercegovine, prvenstveno sa onim, s kojima realizuje zajedničke projekte „BH Veza“ i „BH Dnevnik“.

Tim povodom, danas je direktor JP RTV Zenica, Nandino Škrbić, bio u radnoj posjeti kod Amera Brkana, direktora Televizije City iz Mostara.

Ovom prilikom razgovaralo se, između ostalog, o razvojnim projektima, te o tehničko-tehnološkom unapređenju RTV Zenica. Zaključak ove radne posjete je da će saradnja ovih medijskih kuća u narednom periodu biti na još većem nivou.

JP RTV ZENICA je od rođendana Grada Zenice počela sa emitovanjem inovirane programske šeme, te u boljem kvalitetu i rezoluciji. Centralna informativna emisija ZenicaInfo emituje se u terminu od 18 sati 40 minuta, dok su dnevne informativne emisije u terminima od 12 i 15 sati.

Bitno je napomenuti da se glavni termin jednog važnog segmenta programa Radio-televizije Zenica – „TV Zenica oglašava“, u okviru kojeg je i rubrika malih oglasa, blok umrlica i tužnih sjećanja na Televiziji Zenica, u novoj programskoj šemi pomjerio na 18 sati, sa repriznim terminom u 22 sata.

Na projektu realizacije emitovanja programa City Televizija je počela raditi još 2014. godine. Pored sporta, kojem je posvećen najveći dio programa City Televizije, kolektiv ove medijske kuće se svakodnevno trudi da informiše javnost o svim aktuelnim dešavanjima u Mostaru i Hercegovini.

Programsku shemu City Televizije čine sportske utakmice, odigrane na domaćim terenima u Bosni i Hercegovini. Emituju se utakmice iz svih sportskih disciplina, a pored utakmica, tu je i nekoliko sportskih emisija.