KK Kengur domaćin završnice Državnog prvenstva

Kako je najavio trener KK Kengur, Jasmin Efendić, gostujući 9 aprila u Sportskom magazinu Ze-sport, Kengur će sa četiri selekcije učestvovati na završnici Državnog prvenstva.

Kengur će biti i domaćin četiri turnira polufinala Državnog prvenstva. Utakmice polufinalnog turnira igrat će se u zeničkoj Areni “Husejn Smajlović” 14. i 15. aprila (pioniri i pionirke) i 28. i 29. aprila (kadeti i kadetkinje).

Zenica je domaćin Grupi C u kojoj se, pored domaćina KK Kengur, nalaze i OKK Sloboda i KK Travnik.

Pored pionira, pionirke Kengura su domaćini svoje grupe također 15. aprila. U grupi A se pored KK Kengur nalaze ŽKK Ilidža i ŽKK Banovići.

Pobjednici grupa se plasiraju u finalni turnir Prvenstva BiH.

Kadeti i kadetkinje KK Kengur su također domaćini svojih grupa. Kadeti KK Kengur se nalaze u grupi C sa OKK Sloboda i KK Travnik. Turnir će se igrati 28. i 29. aprila u Zenici.

Kadetkinje KK Kengur se nalaze u grupi sa drugoplasiranom ekipom Lige Mladih KS. Liga mladih Kantona Sarajevo nije okončana do ovog trenutka, a domaćin utakmica će biti ekipa KK Kengur. Pored ove dvije ekipe u grupi se nalazi i ekipa ŽKK Banovići.

KK Kengur će biti jedini klub u BiH sa 4 selekcije na završnici, a poređenja radi, klub koji ima najviše selekcija na završnici poslije KK Kengur je OKK Spars. (M. Pripoljac)