Povoljni uvjeti za vožnju na putevima u BiH

Prema informacijama kojima raspolaže BiHAMK, ovoga jutra se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić-Grad – Ključ i M-16 Banja Luka – Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka – Turbe i R-458 Lopare – Čelić.

Povodom vjerskog praznika Vaskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Na magistralnoj cesti – ulici 307. Mbbr na potezu od zgrade Općine Bugojno prema Gornjem Vakufu/Uskoplju do skretanja u ulicu Sultan Ahmedova (kod TC FIS Bugojno) te za ulice Šehitluci i S. Ahmedova, zbog održavanja „Prve gradske utrke Bugojno“, od 14 do 16 sati, moguća je etapna obustava saobraćaja u smjeru kretanja učesnika u maratonu.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Sarajevo – Foča, Bihać – Bosanska Krupa, Konjic – Mostar, Donji Vakuf – Jajce – Banja Luka, Bugojno – Novi Travnik, Rogatica – Višegrad i Turbe – Karanovac.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Drvar – Resanovci, a isti režim saobraćaja (jednom trakom) na snazi je i na regionalnom putu R-408 Drvar – Martinbrod, zbog većeg odrona.

Na regionalnom putu R-441 Zenica-Vjetrenice, zbog sanacionih radova na lokalitetu Mala Broda, od 7 do 17 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad – Lepenica, zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.