Do kraja sedmice kišovito, moguć i slab snijeg

Sutra će u BiH biti pretežno oblačno sa slabom kišom, na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Prije podne u Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna većinom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a tokom noći na nedjelju razvedravanje. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 10 i 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka u Hercegovini između 18 i 23 stepena.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano, s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni, a najviša dnevna između 18 i 23 stepena.

U Zenici u petak i subotu s kišom i temperaturama od 4 do 18 stepeni. Za nedjelju se najavljuje razvedravanje i temperature do 20 stepeni Celzijusa.