4.3 C
Zenica
Petak, 19 Aprila, 2024
Naslovnica Aktuelno Gradonačelniku Kasumoviću uručene zahvalnice za razvoj poljoprivrede

Gradonačelniku Kasumoviću uručene zahvalnice za razvoj poljoprivrede

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je u svome kabinetu razgovarao sa Zehrudinom Polovinom, predsjednikom Udruženja poljoprivrednih proizvođača “Agrar Orahovica”, Emirom Lužićem predsjednikom Opće poljoprivredne zadruge “Natural Berry”  P.O. Zenica i Samirom Purićem, novoizabranim predsjednikom Mjesne zajednice Orahovica, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Grada.

Tema razgovora bilo je stanje u poljoprivrednom sektoru na području Orahovice, sa posebnim aspektom na proizvodnju maline i drugog jagodičastog voća.

Polovina i Lužić istakli su da je podrška Gradske uprave Zenica proizvođačima maline u 2017. godini bila od velikog značaja, što je rezultiralo prihodima od preko 600.000 KM za lokalno stanovništvo.

Tim povodom, gradonačelniku su uručene zahvalnice za izuzetan doprinos razvoju poljoprivrede na području Grada Zenica.

Gradonačelnik Kasumović podržao je i aktivnosti Samira Purića na jačanju omladinskog aktivizma u MZ Orahovica, te su dogovoreni pravci zajedničkog djelovanja na uređenju društvenog doma u Orahovici u svrhu edukacije, obrazovanja ali i rekreacije djece i omladine ovog dijela grada. (www.zenica.ba)

Hide picture