Grad Zenica izrazio spremnost da sufinansira rad zatvorenog bazena Željezare

Rukovodstvo Sindikata “Željezare Zenica” d.o.o. predvođeno stečajnim upravnikom ovog preduzeća Mirzom Jarićem posjetilo je danas gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Predstavnici 403 obesparavljena radnika “Željezare Zenica” izrazili su tom prilikom nezadovoljstvo inertnošću Vlade FBiH po pitanju rješavanja problema ovog preduzeća i stečaja, obzirom da više od 20 radnika koji su stekli pravo penzionisanja, ne mogu to pravo ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa. Gradonačelnik Kasumović, izrazio je spremnost da pomogne sugrađanima, podsjetivši kako se ipak radi o preduzeću koje je u vlasništvu Vlade FBiH, te da su u tom pogledu ovlasti Gradske uprave minimalne.

“Ono što možemo sada uraditi jeste da finansijski podržimo stavljanje u funkciju Sportsko rekreacionog centra Željezare Zenica, što podrazumijeva upošljavanje sedam radnika i rad zatvorenog bazena za kojim građani Zenice imaju potrebu. Odmah ćemo potpisati odluku o sufinansiranju rada bazena, što smo već jednom i učinili. Dobili smo uvjeravanja da se bazen vrlo brzo može staviti u funkciju i svakako da ćemo poduzeti sve sa svoje strane da Zenica dobije taj sadržaj”, izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Predsjednik Sindikata “Željezare Zenica” d.o.o. Avdija Halilović zahvalio se Gradskoj upravi i gradonačelniku na podršci. “Radnici ne zaboravljaju vaš gest i uplatu novčane pomoći u vrijeme kada nam je to bilo napotrebnije. Oni koji vas osuđuju zbog tog čina i podnose prijave, trebaju se sramiti jer vi ste pomogli građanima Zenice. Ako treba radnici Željezare Zenica svjedočit će u vašu korist i pred sudom”, rekao je Halilović. (zenica.ba)