Bh. seniorke okupile se u Zenici

„A“ reprezentativke Bosne i Hercegovine su se danas okupile u Trening centru NS/FS BiH u Zenici i počele pripreme za utakmice sa Engleskom i Rusijom.

Selektorka Samira Hurem o tim susretima kaže:

„Očekuju nas dvije veoma teške utakmice. Selekcije Rusije i Engleske su favoriti. Mi smo spremni za ove susrete. Dobro smo analizirali sebe nakon utakmice sa Velsom, a odigrali smo i neke prijateljske utakmice. Ostvarili dvije pobjede protiv Crne Gore, dok je meč sa Hrvatkom prekinut zbog loših uslova za igru, ali smo i tada bili bolji od našeg protivnika. To nam je nekako vratilo vjeru nakon poraza od Velsa koji nam je teško pao. Vratili smo samopouzdanje i sada ekipa jedva čeka predstojeće utakmice. Daćemo maksimum, boriti se za bodove i uraditi sve da to uspijemo.”

Hurem je još dodala:

„Rusija je već sinoć stigla u BiH što dovoljno govori koliko ozbiljno pristupaju ovom susretu. Radili smo dobru pripremu i analizu njihovih utakmica i pružićemo maksimum. Grupa je teška, ali vjerujemo da ćemo uz domaću publiku prikazati dobru igru protiv Rusije i nadamo se i bodovima.“

Naše najbolje fudbalerke su po okupljanju odradile i jedan trening. Za 4. april u 12:00 sati je zakazana i press konferencija bh tima, a susret sa Rusijom će biti odigran 5.4. u 16:00 u Trening kampu.

Izvor: Nogometni savez BiH