DF ZDK: Zenica pokazuje neko novo lice?

U saopštenju za javnost zbog izostanka natpisa na ulicama Zenice povdom Uskrsa, saopštenjem za javnost oglasila se Demokratska fronta ZDK.

“Iznenađeni smo činjenicom da ja uskršnje jutro u Zenici osvanulo bez ikakvih obilježja i natpisa sa čestitkama u povodu Uskrsa.

Iznenađenje je tim prije veće što nam se nameće pitanje, da li je ovo odustajanje
od dugogodišnje dobre prakse javnih čestitki povodom državnih i vjerskih praznika ili je to uvođenje selektivnog pristupa ovoj formi ispoljavanja poštovanja i uvažavanja građana Zenice.

U svakom slučaju, zabrinuti smo, kao i naši sugrađani, koji su nam se obratili, i
izrazili svoje iznenađenje i zabrinutost. Uskrs se obilježava kao praznik nade i obnove, te nas upućuje jedne na druge i sugeriše izgradnju međusobnih odnosa koji preferiraju poštovanje i povjerenje.

Kako onda tumačiti činjenicu koja se potvrđuje jutrošnjim fotografijama iz Zenice, da niti na jednoj od uobičajenih lokacija nema natpisa sa čestitkama. Najmanje što se može očekivati od gradske uprave je da građanima Zenice daju objašnjenje o razlozima za ovo
neprijatno iznenađenje. Nadamo se da skorašnja “holivudska” svečanost  sa oskarovskim performansom u pozorištu i kineskim vatrometom nije gradsku upravu ostavila bez sredstava za bilo kakva druga javna obilježavanja,” navodi u saopptenju za javnost Kantonalni odbor DF ZDK.