VIDEO: Novi naslovi u Multiplexu Ekran, Marija Magdalena i Igrač broj 1

Historijska drama i inspirativna ljudska priča “MARIJA MAGDALENA” i akciona naučno fantastična avantura “IGRAČ BROJ 1 (3D)” od 29. marta na programu Multiplexa Ekran Zenica

MARIJA MAGDALENA

Film MARIJA MAGDALENA na autentičan način prikazuje snažnu i inspirativnu ljudsku priču o jednoj od najmisterioznijih, neshvaćenih duhovnih ličnosti u historiji čovječanstva. Ovaj biografski film, rađen po motivima iz biblije, prikazuje Mariju (Rooney Mara), mladu ženu u potrazi za novim načinom života. Sputana pravilima svog vremena, Marija prkosi svojoj tradicionalnoj porodici i priključuje se novom društvenom pokretu koji predvodi harizmatični Isus iz Nazareta (Joaquin Phoenix). Ubrzo, ona pronalazi sebe u ovom pokretu i potpuno se posvećuje putovanju koje će je odvesti u Jerusalim. Scenario su pisale Helen Edmundson i Philippa Goslett.

Termini prikazivanja svaki dan od: 19:00 sati

IGRAČ BROJ 1 (3D) (READY PLAYER ONE)

Nova avantura legendarnog redatelja i višestrukog Oscarovca Stevena Spielberga, temeljen na istoimenom bestseleru Ernesta Clinea. Igrač broj 1 prati priču tinejdžera Wadea koji svoje dane provodi igrajući OASIS. Wade ima želju iz sumornog svijeta pobjeći u globalnu mrežu virtualne utopije gdje korisnici vode idilične alternativne živote. Kada ekscentrični multimilijarder i tvorac igrice James Halliday umre, u oporuci ostavi svoje bogatstvo onome tko pobijedi u dobro smišljenom lovu na blago. Koristeći svoj avatar, Wade će se u utrci za blagom morati suprotstaviti moćnim protivnicima koji ga neće prestati napadati i u stvarnom svijetu.


Termini prikazivanja svaki dan od: 17:30 i 20:15 sati