Bh. kadeti se vratili iz Austrije

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se sinoć iz Austrije gdje su na turniru elitnog kruga kvalifikacija ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo.

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici igrače i stručni štab je dočekalo dosta novinara kojima se obratio i trener Zoran Erbez:

Ovi igrači su napravili veliku stvar. Imali su odličnu komunikaciju između sebe nakon poraza u prvom kolu. Uspjeli su da se vrate u kolosjek i niko od nas nije gubio nadu. Pobijedio je kolektiv. Igrači su ostavili posljednji atom snage na terenu i uspjeli smo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Bili smo uporni i to se isplatilo.

Reprezentativac Dino Islamović ističe da je ekipa kvalitetna:

Pokazali smo karakter u ovim kvalifikacijama i zaslužili smo ovaj uspjeh i plasman na veliko takmičenje. Bili smo utučeni nakon prvog poraza, ali nismo odustali i pokazali smo kvalitet. Bićemo u prvoj jakosnoj skupini na žrijebu i nadam se da će nam to omogućiti lakšu grupu na EP, jer u kvalifikacijama je bila veoma zahtjevna.

Armin Šarić kaže da ova ekipa ima još toga da pokaže:

Bilo je teško, ali uspjeli smo da odemo na Euro. Odigrali smo odlično protiv Austrije i Danske. Ovo je bila jedna od najtežih grupa, ali takve ćemo imati i na Evropskom prvenstvu i vjerujem da tamo takođe možemo napraviti dobar rezultat.“

Kristijan Stanić zbog povrede nije imao minutažu na turniru zbog povrede, ali je srećan zbog uspjeha ekipe:

Zaslužili smo ovaj plasman jer su momci dali sve od sebe. Stručni štab, ekipa, svi smo dali maksimum. Trenirali smo jako da dođemo do ovog rezultata. Dobra smo ekipa, pokazaćemo se u najboljem svjetlu i u Engleskoj. Možemo i tamo mnogo dobrih stvari da napravimo. Žao mi je što zbog povrede nisam igrao, ali ekipa je odradila dobar posao.“

Reprezentativce su u Zenici dočekali predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić, član izvršnog odbora Dragan Kulina generalni sekretar Jasmin Baković i izvršni direktor sektora za administraciju Adnan Džemidžić.

Izvor: N/FS BiH