Čelik protiv Slobode bez Šišića i Livančića

Nogometaši Čelika nakon reprezentativne pauze nastavljaju borbu za opstanak u Premijer ligi. Naredno kolo za Zeničane donosi teško gostovanje na Tušnju, gdje ne smiju da pomisle na poraz, ako žele ostati u utrci za opstanak.

Čelik u dobrom raspoloženju dočekuje narednu utakmicu, jer su samopouzdanje povratili nakon boda u gostima protiv Borca, te domaćom pobjedom protiv ekipe Gošk-a. Za dodatni iskorak u borbi za opstanak, potreban im je pozitivan rezultat protiv Slobode.

Otežavajuća okolnost za stručni štab jeste, što će nastupiti bez dva standardna igrača. Tony Livančić je povrijedio zadnju ložu u prošloj utakmici, te se njegov povratak na teren očekuje za dva kola. Aldin Šišić je protiv Gošk-a, dobio treći žuti karton, tako da će i on propustiti gostovanje na Tušnju. Ostali igrači su zdravi, a za očekivati da će Livančića na desnom beku zamijeniti Nigerijac Pascal Okoli, dok će zamjena za Šišića u veznom redu vjerovatno biti Mahir Mehić.

Čelik je trenutno na 17 bodova, dok Sloboda ima 25 na svome kontu, s toga nije teško zaključiti šta za Zeničane znači naredna utakmica.

Izvor: SportZDK