Draženka Subašić nova članica SDP BiH

Danas je u prostorijama SDP BiH u Zenici, u prisustvu predsjednika KO SDP-a ZDK Senaida Begića i predsjednika GO SDP BiH Zenica, Mladena Simića, potpisivanjem pristupnice SDP BiH, zastupnica u Skupštini ZDK i delegatkinja u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, Draženka Subašić, pristupila Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine. Draženka Subašić će ubuduće u Skupštini ZDK djelovati kao samostalna zastupnica, a u sklopu Kluba zastupnika SDP BiH.

Prilikom potpisivanja pristupnice Draženka Subašić je izjavila:

“Ideja socijaldemokratije je živa i nikad potrebnija BiH. Demokratska fronta kojoj sam pripadala je jako bitna karika koja je značajno doprinijela sačuvanju ideje građanske BiH i koja je promovisala vrijednosti socijaldemokratije u periodu od njenog osnivanja i danas. Bosna i Hercegovina se nalazi u prelomnom trenutku kada vrijednosti koje promovišu politički subjekti socijaldemokratske orjentacije moraju da zažive kao nikada do sada i kada građanski koncept kako mi vidimo BiH konačno mora da potisne etnonacionalani koncept, koji je doveo ovo društvo do skoro potpune nefunkcionalnosti. SDP BiH je oraginizaciono spremnija da se suoči sa izazovima koji su stavljeni pred stranke prije svega građanske orjentacije u pogledu predstojećih izbora. Smatram da je ostalo dovoljno i vremena i prostora za definisanje zajedničkog nastupa svih političkih subjekata kojima je građanska BiH prioritet, da ima dovoljno i mudrosti i snage da prije svega članice i članovi ovih političkih subjekata izađu pred građanke i građane BiH sa jedinstvenim konceptom koji će Bosni i Hercegovini omogućiti prosperitet u svim društvenim poljima, a prije svega u ekonomskom, socijalnom i obrazovnom smislu. Zahvaljujem se članicama i članovima SDP BiH koji su me primili u svoju porodicu i pružili povjerenje da u narednom periodu zajedničkim snagama stremimo ka provođenju definisanih programa”.

Draženka Subašić je i do sada imala zapažen društveno-politički angažman i dala značajan doprinos u radu Skupštine ZDK i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, te smo uvjereni da će njenim dolaskom i SDP BiH dobiti ne samo jednog člana više, nego izuzetnog reprezenta ideje SDP BiH u zajedničkoj borbi za bolju , pravedniju i prosperitetniju BiH, saopštio je Kantonalni i Glavni, gradski odbor SDP-a Zenica.