FOTO+VIDEO: Svečano obilježen Dan Zenice

foto: Ismir Pahuljko Sačak

Povodom 20. marta, Dana Grada Zenice u Bosanskom narodnom pozorištu je priređena svečana sjednica Gradskog vijeća i akademija.

Brojnim gostima i zvanicama,predstavnicima vlasti svih nivoa, privrednicima, javnog, političkog, kulturnog i vjerskog života, obratili su se predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica, Goran Bulajić i Gradonačelnik, Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović, kojem je na Dan Grada i rođendan je istakao da se Zenica od nekadašnje sredine, prepoznatljive po proizvodnji čelika i uglja razvija u moderan centar otvoren za potencijalne investitore.

Ovom gradu ne trebaju samo donacije,nego i promjena razmišljanja i propisa.Svi moramo napraviti korak naprijed s ciljem općeg boljitka građana. Oni se ne trebaju nikoga bojati nego svi zajedno da tražimo ono što nam pripada, – kazao je Kasumović u izjavi za RTV Zenica.

U okviru svečane sjednice uručena su i javna priznanja ovogodišnjim laureatima povodom Dana Grada Zenice.

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark (Lars-Gunnar Wigemark) dobitnik je javnog priznanja „Počasni građanin Zenice“.

Kako je kazala Aida Mahmutović, predsjednica Ocjenjivačkog suda koji je predložio ovo priznanje, Vigemark je u posljednje dvije godine dao veliku podršku u unapređenju uvjeta života u Zenici.

Priznanje „Nagrada Zenice“ pripalo je Odboru za međureligijsku saradnju Zenica,Klubu paraolimpijskih sportova Baton Zenica, prof. dr. Almi Mekić-Abazović, prof. Milenku Karoviću i prim. Dr. Elmiri Ljevaković.

Posebno gradsko priznanje uručeno je četvorici pripadnika PU Zenica,kao i načelniku PU Zenica, Admiru Gaziću.

U umjetničkom dijelu programa svečane akademije nastupili su članovi Omladinskog hora Zenica pod dirigentskom palicom prof. Milenka Karovića. (Šerif Babić)

foto: Mirza Glavaš

SPECIJALNI PROGRAM POVODOM DANA ZENICE

SPECIJALNI PROGRAM POVODOM DANA ZENICE

Posted by Zenicainfo.ba on Dienstag, 20. März 2018