FOTO: Održana izvještajna i svečana sjednica Skupštine Planinarskog društva Tajan-Lisac Zenica

U subotu, 3. marta, u velikoj sali Direkcije ArcelorMittala održana je izvještajna godišnja sjednica Skupštine Planinarskog Društva Tajan-Lisac Zenica.

Predsjedavajući Tahir Šabić je pozvao sve prisutne da svako na svoj način oda počast svim članovima Društva i zeničkim planinarima koji su preminuli u proteklom ratu.

Nakon što je usvojen dnevni red, Bernadin Kapo je pročitao esej o planinarskom domu na Liscu, kojem se 2018. navršava punih 65 godina.

Izvještaje o radu društva i Upravnog odbora za protekle dvije godine podnijeli su dopredsjednik društva, Hajrudin Čosić, Sead Kulalić, Kemal Bošnjak i Derviš Dedić. Svi izvještaji jednoglasno su usvojeni.

U svečanom dijelu sjednice dodijeljena su planinarska priznanja zaslužnim članovima: Maidi Čatić, Azri Hodžić, Hasanu Ahmetspahiću, Matić Željku i Tahiru Šabiću. Priznanja su dobili za rad u društvenim manifestacijama, promociju planinarstva u Zenici i nesebičnom pružanju pomoći u održavanju planinarskog doma na Liscu.

Dodijeljene su i zahvalnice donatorima koji su svojom donacijama doprinijeli održavanju planinarskog doma i radu Društva. Zahvalnice su dobili Fabrika namještaja Divan, Unisan Zenica, Tehno-promet Zenica, Termo elektro Brčko i Kalim profil Jelah.

Sekretar Društva, Haris Salković, podnio je izvještaj o doniranim sredstvima, realizovanim projektima, kao i planovima Društva za naredne dvije godine, uključujući i prijedlog plana izleta za tekuću godinu.

Predsjednik Društva, Suad Hadžiselimović, zahvalio se prisutnima i pozvao ih da u prostorijama Društva nastave sa druženjem.

Ovim putem se zahvaljujemo generanom direktoru kompanije ArcelorMittal, Biju Nairu, na ustupljenoj sali za besplatno korištenje tokom sjednice Skupštine Društva.

PD Tajan-Lisac Zenica