Priređena svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

U predvečerje Dana nezavisnosti BiH, svečanom akademijom koju je organizirao Zeničko dobojski kanton, u Zenici je na prigodan i svečan način proslavljen današnji državni praznik. U programu su učestvovali Kamerni simfonijski orkestar, Omladinski hor, Hor Druge gimnazije u Zenici i profesor Said Jusić sa autorskom pjesmom „Kad kažeš Bosna“, djeca JU Predškolski odgoj i obrazovanje , te zenička glumica, Sabina Kulenović.

Brojnim gostima, zvanicama Kantona i Federacije BiH, Vojske BiH, privrednim subjektima, predstavnicima Univerziteta, kulturnog i javnog života, građankama i građanima Zenice  u prepunoj sali BNP-a obratio se predsjedavajući Skupštine ZDK, Jasmin Duvnjak. „Državotvornost , nezavisnost i suverenitet jedine nam domovine Bosne i Hercegovine nije i ne smije nikada biti upitna. To su potvrdili i njeni građani referendumom za nezavisnost 29. februara i 1. marta 1992. godine“, kazao je Duvnjak.

Dan nezavisnosti BiH danas će u gradu Zenica biti obilježen polaganjem cvijeća poginulim borcima i svim antifašistima na spomen obilježjima Papirna i Kameni spavač.  (A.H.)