FOTO/Udruženje nacionalnih manjina Zenica: Pokloni i predavanje za Romkinje na Bristu

Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice, u saradnji sa sarajevskom kompanijom Klas, danas je Romkinjama iz zeničkog naselja Brist podjelilo 100 poklon paketa sa proizvodima ove kompanije, povodom nadolazećeg 8. marta – Međunarodnog dana žena.

Akciju su priredili predsjednik Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice, Refik Crnović, zamjenik predsjednika Udruženja, Mehmed Tahirović, te pravni savjetnik, Emir Abduzaimović.

Ovom prilikom održano je i kratko predavanje o značaju 8. marta – Međunarodnog dana žena, a prisutne žene su hrabrene da budu glasnije u borbi za svoja prava, jer upravo one moraju biti glavni inicijatori pozitivnih promjena u romskoj zajednici. Ovom prilikom predstavnici Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice obećali su pružiti svu podršku pripadnicama romske nacionalne manjine u borbi za ostvarivanje svojih prava.

Prisutne žene su naglasile da je ovo po prvi put da se neko od predstavnika romskih udruženja ili predstavnika Roma u vlasti sjetio da ih posjeti i iznenadi za 8. mart.

Ovim putem Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice zahvaljuje se sarajevskoj kompaniji Klas d.d. koji su promptno i bez odugovlačenja pružili podršku za realizaciju ove akcije, te tako još jednom dokazali važnost podržavanja domaćih kompanija kupovinom domaćih proizvoda, – saopšteno je iz Udruženja nacionalnih manjina u Zenici.