ZeForge Community organizuje Prvo okupljanje IT kompanija iz cijele BiH

Zenica će ovog proljeća biti bogatija za događaj koji se po prvi put organizuje u ovom gradu, u režiji ZeForge Communitya i pod simboličnim nazivom Hammer IT. Radi se o prvom okupljanju najboljih IT kompanija iz cijele BiH na jednom mjestu s ciljem promocije najbrže rastuće industrije u svijetu.

Događaj je zamišljen kao cjelodnevno druženje s IT kompanijama u prostorijama Impulsnog kreativnog centra Agencije ZEDA, gdje će posjetioci uz opuštenu atmosferu moći razgovarati o potencijalima IT sektora, o iskustvima samih zaposlenika, prednostima i nedostacima rada u IT kompanijama, koje oblasti sve postoje i šta sve možete raditi u polju IT-a kao i sve drugo što ih zanima.

Hammer IT je namijenjen srednjoškolcima, studentima, zaposlenim, nezaposlenim te svim onim koji bi voljeli da nešto više nauče o samom ITu.

Događaj je rezervisan za 24. marta 2018. godine, a  počet će u 10:00 uz prvu kafu, nakon koje ćemo i zvanično otvoriti događaj. Međutim, samo druženje s IT kompanijama nije sve što možete očekivati. Za sve zainteresovane pripremili smo i nekoliko veoma zanimljivih predavanja na neku od aktuelnih tema iz svijeta IT-a, kao i cjelodnevne radionice koje smo obezbijedili zahvaljujući nesebičnoj pomoći Spark digital acceleratora, odnosno Spark school-a.

Zahvaljujući pomoći naših sponzora, a to su: Grad Zenica, WorldChicago, Ekran, Preminger i ostali, ulaz za sve posjetioce je besplatan i svi posjetioci će imati besplatno osvježenje i dobar provod uz DJ-a. Partneri Ze Forge Community-a, kao i samog događaja  su NSoft, Spark, Agencija ZEDA, Impulse kreativni centar, Bit Alliance i Inservio.

Posebno se zahvaljujemo i medijskim partnerima događaja bez kojih bi bilo puno teže realizovati zamišljeno. Hvala RSG radio, Klix, Zenicablog i RTVZE.

U narednim danima objavit ćemo i detaljnu agendu događaja te pravovremeno najaviti sve naše goste.

Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom ZeForge nastoji da doprinese promociji i stvaranju IT sektora u Zenici.

Budite dio pozitivnih promjena i vidimo se na Hammer IT događaju.

ZeForge Community