Zainteresovani ste za istraživanje i razvoj u svojim studijskim oblastima u SAD-u – Saznajte više na webinaru u Američkom kutku u Zenici

Američki kutak u Zenici obezbijediće učešće mladih Zeničana, zainteresovanih za razvoj svojih studijskih znanja i istraživanja u različitim naučnim disciplinama, tokom studijskog boravka u SAD-u, u video konferenciji sa predstavnicima Američke ambasade u BiH.

Putem ovog webinara, studenti iz četiri grada BiH će se u realnom vremenu naći na zajedničkoj internet prezentaciji Programa Američke ambasade u BiH, The Fulbright Foreign Student Program Visiting Student Researcher, putem kojeg mogu osigurati finansijsku podršku realizaciji istraživanja u američkim institucijama, u trajanju od minimalno četiri do maksimalno devet mjeseci.

Ovaj program će im omogućiti da unaprijede svoj akademski rad, uspostave profesionalne kontakte u svojim studijskim oblastima, steknu međunarodno iskustvo i osiguraju lični razvoj.

Na Program The Fulbright Foreign Student Program Visiting Student Researcher, može se aplicirati u periodu od 22. februara do 23. aprila 2018., putem linka Američke ambasade u BiH.

Virtuelna informativna sesija, na kojoj će studenti moći postavljati pitanja direktno prezenterima iz Američke ambasade, biće održana 12. marta u prostorima američkih kutaka u Trebinju, Mostaru, Sarajevu i Zenici, a 13. marta u Banjaluci, Bihaću, Doboju i Tuzli.

Webinar u Američkom kutku u Zenici biće održan u ponedjeljak, 12. marta, u vremenu od 15,30 do 16,45. (S.S.)