FOTO: Zeničani najbolji na Trećem kantonalnom prvenstvu u taekvandou

Ovogodišnja takmičarska sezona iz kalendara Taekando saveza ZDK, zvanično je otvorena u Zenici. U organizaciji Taekvando kluba Start iz Zenice u dvorani Bilmišće održano je Treće kantonalno prvenstvo u taekvandou.

Na prvenstvu je učestvovalo 11 od ukupno 13 registrovanih klubova na području ZDK, sa preko 220 takmičara i takmičarki. Takmičenja su održana u borbama,formama i kikovima.

I ovog puta među najuspješnijim učesnicima prvenstva bili su zenički klubovi. Mada još prema nezvaničnim rezultatima, među najuspješnijim u borbama su bili TK Zenica sa 22 osvojene medalje, TK Start 14 medalja, TK Snaga 7 i TA Jale 2 medalje. U formama prvo mjesto osvojio je TK Dragon Doboj Jug sa 65 bodova, drugi je bio TK Start sa 37, a treći TK Snaga sa 15 bodova.

Nakon što je u oktobru prošle godine TK Start bio odličan domaćin i organizator međunarodnog turnira Zenica open, Taekvando savez Ze-do kantona dodijelio mu je još jedno takmičenje. Prema ocjenama učesnika, domaćin je i ovoga puta u potpunosti ispunio očekivanja i odlično je organizovao takmičenje.

Opširnije sa Trećeg kantonalnog prvenstva u taekvandou sa kompletnim rezultatima u sportskom magazinu TV Zenica, u ponedjeljak 26. februara od 20 sati. (M.P)