U Kantonalnoj bolnici održana komemoracija povodom smrti dr Majde Arsenić

Nakon kratke i teške bolesti jutros je u Zenici preminula dr Majda Arsenić, specijalistica infektologije. Uposlenici Kantonalne bolnice Zenica oprostili su se od, kako su rekli, drage i požrtvovane kolegice komemorativnim skupom, a sahrana će biti sutra na gradskom groblju Crkvice.

Dr Majda Arsenić završila je Medicinski fakultet u Rijeci u Hrvatskoj krajem sedamdesetih godina, a potom je specijalizirala infektologiju u Sarajevu. Čitav svoj radni vijek provela je u Službi za infektivne bolesti KBZ radeći korektno, pošteno i savjesno, odnoseći se prijateljski i profesionalno prema kolegama u službi i cijelom kolektivu, – rekao je direktor bolnice prim. dr. Rasim Skomorac.

Tokom komemoracije doktorici Arsenić govorili su i kolege doktori Ednan Drljević, načelnik Službe i Tarik Kapidžić, predsjednik Ljekarske komore ZDK.

Izražavam ogromno poštovanje prema doktorici Majdi, i kao kolega, ali i kao prijatelj koji je znao, a rijetki su imalu tu privilegiju, koliko je kao čovjek samarićanskog duha bila požrtvovana i pomagala svojoj, porodici svoga muža i širem krugu prijatelja i poznanika. Nažalost često je davala i previše, ne vodeći brigu o sebi samoj, jer je imala nekakav poseban osjećaj za pravdu i nije mogla uzeti ništa za sebe što nije bilo dostupno svima, –  kazao je doktor Drljević.

Iza doktorice Majde Arsenić, koja je jutros u 64. godini preminula nakon kratke i teške bolesti, ostali su suprug Nikola, kćerka Vedrana i dvije unuke, te brat i sestra.

Sahrana dr Arsenić biće sutra u 13 sati na Gradskom groblju Crkvice. (A.H.)