Povezali se turski i zenički privrednici

Razvojna Agencija Zeda, Centar za razvoj odnosa s Bosnom i Hercegovinom BIGMEV, u saradnji sa Gradom Zenica i Udruženjem poslodavaca, organizovali su poslovne susrete zeničkih i turskih privrednika.

Tokom susreta oko 70 domaćih privrednika razgovaralo je sa predstavnicima 25 turskih kompanija iz različitih oblasti kao što su građevinarstvo, obrazovanje, transport, turizam, popljoprivreda, trgovina, tekstil, prehrana i zdravstvo.

Cilj organizatora je bio napraviti ambijent za susret privrednika dvije države.

Ovakvi susreti često rezultiraju vrlo konkretnim dogovorima ili projektima. Najvažnije je da se međusobno upoznaju i iskažu interes i posao ide dalje, – kaže direktor Zede, Senad Pašalić.

U Zenicu je doputovalo 25 predstavnika turskih kompanija iz Alanije. Željeli smo se upoznati sa privrednicima Bosne i Hercegovine i ugovoriti uzvratnu posjetu u Turskoj, istakao je predsjednik Privredne komore Albanije, Mehmet Šahin.

Zenica je ispunila sve potrebne uslove za BFC certifikat što znači da je prijateljsko okruženje za investitore.

Zenica trenutno po mojim saznanjima nudi najbolje uvjete u Bosni i Hercegovini za investicije. Ovakvi susreti nam znače puno, – kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Privrednici su bili više nego zadovoljni ovakvim načinom povezivanja. (N.G.)