VIDEO/Edo o Laki: Mislio sam da je šarlatan, a ispalo je da je pravi melem za dušu! Laka i Mirela pred nastup u ‘Gatu’

Još jedanput je probrana grupa Zeničana uživala u energičnom performansu ekscentričnog dvojca iz Goražda. Probrana, jer ih je samo toliko moglo stati u skučen prostor ugostiteljskog objekta gdje je proteklog vikenda priređen “garažni” nastup ovih muzičkih vjetropira.

Vjetropira zato što je “najvažnije da voliš to što radiš. Ako to ne voliš, onda ne možeš ništa ni sa puno para” (Mirela) i “ja ne mogu kad mi nešto smeta, ni pare mi ne mogu pomoći. Kad bi mi se sloboda oduzela, ne mogu mi tu pare ništa pomoći” (Laka za Novo vrijeme, odgovarajući na pitanje je li ikad razmišljao o političkom angažmanu).

Laka i Mirela su se, porodično, muzički predstavili 1998. godine, do sada objavivši dva albuma -“Zec” i “Stvorenje”, kao i nekoliko singlova. Na Eurosongu su 2008. godine u Beogradu sa pjesmom “Pokušaj” za BiH osvojili deseto mjesto. “Lizalo” im je najnovije ostvarenje.

U prolazu sa Lakom, Mirelom i njihovim zeničkim fanom, Edom Marićem, razgovarala je naša reporterka, Alma Huskić. (Sanja Stević)