PD Tajan-Lisac Zenica: Sutra Zimski planinarski pohod na Lisac

Planinarsko društvo „Tajan-Lisac Zenica” organizuje 8. Sezonu tradicionalne planinarske manifestacije „Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba”, a ove subote, Zimski planinarski pohod na Lisac.

Pješačka tura kreće od Gradišća, preko Bukovice, do Planinarskog doma na Liscu.

Okupljanje učesnika predviđeno je u 7 sati na glavnoj autobuskoj stanici, odakle se ide redovnom autobuskom linijom do Gradišća. U Gradišću će biti formirana kolona, a učesnicima u pohodu ovdje će vođa puta saopštiti pravila.

U 9.15 planirana je pauza na izvoru Vrba, u 10.15 na izvoru Naša voda, a u 11.30 dolazak na Lisac.

Tura hodanja od Gradišća do Planinarskog doma Lisac, s pauzama, traje tri sata. Potrebno je ponijeti planinarsku opremu, čvrstu obuću, vjetrovku, kapu, presvlaku, bocu za vodu ili čaj. Radi uredne evidencije svih pohoda manifestacije, za sve učesnike obavezna je prijava! Društvo obezbjeđuje vodiče puta, topli čaj, tople prostorije u Domu, zabavno druženje i noćenje za one koji žele ostati.

Kao i do sada, Društvo će i ovoga puta obezbijediti nagradu „Tajanovo srce“ za sve koji učestvuju u sva četiri planinarska pohoda, (zimski, proljetni ljetni i jesenji pohod), saopštio je Organizacioni odbor Zimskog planinarskog pohoda na Lisac.