U NK Čelik na posudbu do ljeta stiže golman Lalić

Nogometaši Čelika sutra igraju generalku protiv Iskre na Bilinom polju. Zeničani nisu kompletirali igrački kadar, a izvjesno je još da će doći jedan golman, objavio je SportSport.ba.

Kao što je šef struke Slaven Musa izjavio ranije, Čelik želi da angažuje još jednog golmana koji će biti ozbiljna konkurencija Markoviću. Klub je inače napustio Nedim Tucaković, koji je od početka priprema trenirao sa Zeničanima, ali na kraju napustio je klub i nepoznato je gdje će nastaviti karijeru.

Tako je Čelik ostao na dva golmana trenutno, Matej Marković i Fikret Karajbić su opcije za poziciju čuvara mreže, a već danas bi mogli dobiti novog kolegu u ekipi. Kako saznaje SportSport.ba, Čelik je pregovarao s Mirzom Hamzabegovićem, koji je ove zime potpisao prešao iz Sloge u Rudar iz Prijedora. Ovaj 27-godišnjak se korektno zahvalio na pozivu jer ranije je dao riječ čelnicima Rudara i narednu polusezonu će braniti u Prijedoru.

Naredna meta Zeničana, također golman Sloge Simin Han, Franko Lalić, danas bi trebalo da dođe na pregovore, a vidjet ćemo hoće li Klub postići dogovor s golmanom i njegovim sadašnjim klubom oko prelaska na Bilino polje.