Nakon mraza, kiše i snijega, do kraja januara stabilno i toplije

Za dane vikenda prema sinoptičkim kartama uz niže temperature zraka očekuje se i snijeg. Moguća visina snježnog pokrivača lokalno će biti i preko 20 cm.

Za subotu ujutro, meteorolozi najavljuju snijeg u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne i kišu u Hercegovini, te jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu do 9, a najviše dnevne od 1 do 6, na jugu do 12 stepeni.

U nedjelju će biti pretežno oblačno, sa snijegom i kišom. Razvedravanje je najavljeno za popodne. Temperature u laganom padu.

U ponedjeljak će jutro biti hladno (temperature -8 do -2 stepena) sa mrazom i maglom po kotlinama. Ostatak dana biće umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa maksimalnim temperaturama do 9 stepeni.

U Zenici se u subotu očekuje susnježica sa minimalnim temperaturama koje se neće spuštati ispod prvog podioka na skali Celzijusa. Dnevne temperature dostiće 5 stepeni. U nedjelju i ponedjeljak ujutro se očekuju temperature ispod nule, a tokom dana do 4 stepena Celzijusa. 

Za period od 22. do 29. januara prognozira se relativno stabilno vrijeme. Slaba kiša moguća je u drugom djelu sedmice. Temperature zraka bit će u laganom porastu.

Maksimalne temperature zraka kretat će se između 6 i 14 °C, navodi Hidrometeorološki zavod Federacije prognozu meteorologa, Dženana Zuluma.