VIDEO: Prekinuta blokada saobraćaja na M-17

Blokada puta M-17, u blizini kružnog toka Radakovo, prekinuta je u 15,45, nakon što se radnicima Željezare Zenica obratio premijer Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević.

U svom obraćanju, premijer Galijašević uputio je kritike federalnoj izvršnoj vlasti, zbog čijeg odnosa prema Željezari, duže vrijeme traje nezadovoljstvo radnika ovog privrednog društva, za koji je u toku predstečajni postupak.

Blokada puta M-17 uslijedila je oko 14 sati, kada su se željezarci probili pored jakih policijskih snaga. Prethodno, radnici nisu uspjeli blokirati M-17 u blizini blatuške petlje, jer su naišli na ‘živi zid’ pripadnika policije.

Radnici su razočarani neuspjehom sastanka, koji je jutros u Direkciji Željezare, zakazao gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Sastanku se, iako zvanično pozvani, nisu odazvali federalni zvaničnici. Prilikom jutrošnjeg susreta gradonačelnika sa predstavnicima Sindikata Željezare Zenica, nedolazak federalnih zvaničnika okarakterisan je kao nebriga vlasti za obespravljene radnike zeničke Željezare. (Š.B.)