Prosinečki novi selektor reprezentacije BiH

Robert Prosinečki je novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvšnog odbora Nogometnog saveza BiH. Prosinečki će na selektorskoj klupi naslijediti Mehmeda Baždarevića koji je reprezentaciju vodio od decembra 2014. do oktobra 2017. godine.

U bogatoj igračkoj karijeri nosio je, između ostalih, dresove Real Madrida i Barcelone, a sa Crvenom zvezdom je 1991. godine postao prvak Evrope.

Nakon završetka igračke karijere 2006. godine je postao pomoćni trener u stručnom štabu nogometne reprezentacije Hrvatske.Bio je na klupi Crvene Zvezde, turskog  Kayserispora, a 2014. godine postao je  selektor reprezentacije Azerbejdžana.

Debi na klupi reprezentacije BIH Robert Prosinečki će imati 28. i 31. januara 2018. godine kada će Zmajevi igrati prijateljske utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.
Novi selektor će voditi reprezentaciju BiH i u novom sistemu kvalifikacija za Euro, a to je Liga nacija koja će, pored klasičnih kvalifikacija, biti jedan od načina da se izbori plasman na smotri najboljih reprezentacija Evrope. (M.P.)