FOTO: RTV Zenica zahvaljuje svima koji su doprinijeli da Zenica dobije novogodišnji doček kakav zaslužuje

U srcu Zenice, na Trgu Alije Izetbegovića, održan je do sada zasigurno najbolje organizovani doček Nove godine u našem gradu. Govori tome u prilog činjenica da je centalni trg u ponoć bio krcat, prema našim prvim procjenama, novogodišnji program na otvorenom, koji se mogao pratiti uživo i na kanalu Televizije Zenica, okupio je više od dvadeset hiljada građana iz Zenice, ali i mnogih drugih gradova.

Program, uz direktan prijenos na TV Zenica, počeo je tačno u 21 sat i trajao je do 1 sat poslije ponoći. Prije uključenja u tv-prijenos, na Trgu je već bilo nekoliko hiljada posjetilaca, koje je zagrijao DJ Kerim Telalović. Voditeljski par Mirnesa Imamović i Edin Sinanović na stage-u i Almir Hadžajlić Labud iz backstage-a, u potpunosti su bili na zadatku, doprinijevši odličnoj dinamici programa.

U 21.20 posjetiocima se predstavila Adna Avdić, nova zenička muzička nada, a nakon nje nastupio je zenički bend Gruver. U 22.30 na stage su se popeli i članovi benda Miligram, koji su Zeničane i goste iz drugih gradova zabavljali do minut pred Novu godinu, nakon čega su im se na stage-u priključili voditelji i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović. Nakon spektakularnog vatrometa, u svom novogodišnjem obraćaju svojim sugrađanima okupljenim na Trgu, kao i onima koji su program pratili putem TV Zenice, gradonačelnik Zenice zaželio je sve najbolje u Novoj 2018. godini.

Već 15 minuta iza ponoći, Miligram je ponovo „zagrmio“ sa stage-a i priuštio svim posjetiocima i gledaocima TV Zenice vrhunski doživljaj.

Ovogodišnji Centralni doček Nove godine, po prvi put, organizovala je JP RTV Zenica, koja je opravdala povjerenje Gradske uprave i Gradonačelnika, koji je nakon završene manifestacije izjavio:

„Javno preduzeće Radio-televizija Zenica, kojem je Grad povjerio organizaciju dočeka Nove godine, uradilo je odličan posao i njegovi su uposlenici pokazali da mogu uspješno odgovoriti zadacima. Trudit ćemo sa da i u narednom periodu Zenica bude mjesto gdje će se održavati ovakve i slične manifestacije“.

„Ja sam presretan čovjek, prvenstveno iz razloga što smo pokazali i dokazali i sebi i drugima da mi možemo i znamo napraviti istinski spektakl i da je Zenica ovim potvrdila svoj status grada! Iskoristio bih priliku i zahvalio se prije svega policiji, koja je zaista maksimalno kvalitetno uradila svoj dio posla, naravno da su i momci zaštitarske agencije Condor doprinijeli da bezbjedonosni aspekt ovog skupa bude na vrhunskom nivou. Zašto ne reći i to da smo i mi, RTV Zenica, bili na visini zadatka, iako smo u posljednjoj sedmici mjeseca decembra imali pune ruke posla i svakodnevno radili i po 15-16 sati, tako da sve pohvale zaslužuje i naš tehnički sektor, kojem se na ovaj način zahvaljujem“, izjavio je Nandino Škrbić, direktor JP RTV Zenica.

O bezbjednosti posjetilaca Trga, s obzirom da je ovaj javni skup okarakterisan kao visoko rizičan, brinulo se 40 zaštitara agencije Condor, 70 policijaca i dva tima Specijalne jedinice policije, kojima je iz mobilnog štaba „komandovao“ lično komesar policije, gospodin Semir Šut.

Tehnika za ovogodišnji centralni doček bila je na vrhunskom nivou, a najzaslužniji za izvanredno funkcionisanje svakako je Elfad Baručija, tehnički rukovodilac manifestacije. Razglas je bio jačine rekordnih 80 kilovata, prvi put montiran u Zenici. Stage je bio dekorisan balonima, inteligentnom rasvjetom, te led ekranima veličine gotovo 30 kvadratnih metara.

Prije podne istog dana održan je bogat zabavni program za zeničke mališane, na kome se okupilo više od četiri hiljade djece i njihovih roditelja, a djecu su zabavljali glumci Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta, djeca iz svih zeničkih vrtića JU Predškolski odgoj i obrazovanje, plesni klubovi Stars i Iskre, članovi dječijeg ansambla folklorne grupe Bosniafolk, a pred sami kraj programa na Trg je došao i Djed Mraz sa punim vrećama paketića, poklona i slatkiša.

Radio-televizija Zenica se zahvaljuje svima koji su doprinijeli da Zenica dobije novogodišnji doček kakav zaslužuje.

Pogledajte foto galerije:

https://www.facebook.com/pg/Zeni%C4%8Dki-Novogodi%C5%A1nji-Spektakl-141531136619231/photos/?tab=album&album_id=162210254551319

https://www.facebook.com/pg/Zeni%C4%8Dki-Novogodi%C5%A1nji-Spektakl-141531136619231/photos/?tab=album&album_id=162213914550953

Vaša JP Radio-televizija Zenica