Gradska uprava i gradonačelnik zahvaljuju svima koji su učestvovali u “Zeničkom novogodišnjem spektaklu”

Građani Zenice i veliki broj gostiju iz cijele BiH i regiona uživali su u dočeku Nove 2018. godine na Trgu Alije Izetbegovića. Gradska uprava i gradonačelnik Zenice, gdin Fuad Kasumović, ovom prilikom zahvaljuju se svim posjetiocima na veličanstvenoj atmosferi i ponašanju, čime smo pokazali da Zenica zaslužuje više i bolje. Činjenica da je događaj koji je okupio više desetina hiljada građana, protekao bez incidenata, osim što govori mnogo o našoj kulturi i visokom stepenu tolerancije, potvrda je i uspješne saradnje građana i organa zaduženih za čuvanje javnog reda i mira. Zahvaljujemo se službenicima PU Zenica i MUP-a ZDK na čelu sa policijskim komesarom Semirom Šutom i načelnikom Admirom Gazićem, osoblju zaštitarske agencije na profesionalno obavljenom poslu, našim vatrogascima, ekipi Službe hitne pomoći Doma zdravlja Zenica i svima koji su bili dio novogodišnje manifestacije.

„Sretni smo što su građani Zenice i svi ostali prepoznali kvalitet manifestacije i pokazali koliko su povezani sa ovim gradom. Grandiozan događaj kakav je bio Zenički novogodišnji spektakl u kojem su nastupili lokalni muzičari, djeca iz vrtića, plesni klubovi ali i regionalne zvijezde – grupa Miligram, dokaz je da hrabri ljudi uz određene napore i odricanja mogu postići mnogo. Niko nema pravo da mladosti i uopće građanima oduzme veselje i radost. Javno preduzeće Radio – televizija Zenica kojem je Grad povjerio organizaciju dočeka Nove godine, uradilo je odličan posao i njegovi su uposlenici pokazali da mogu uspješno odgovoriti zadacima. Trudit ćemo sa da i u narednom periodu Zenica bude mjesto gdje će se održavati ovakve i slične manifestacije“, istakao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem, u 2018. godini nastavit će raditi u interesu svih građana Zenice kojima još jednom upućujemo najljepše želje u godini koja je pred nama.

GRADSKA UPRAVA ZENICA