Sportistkinja i humanitarka Bibija Kerla darivala najmlađe članove Udruženja gluhih i nagluhih Zenice

U prostorijama Udruženja gluhih i nagluhih Grada Zenica, upriličena je mala priredba za najmlađe članove. Naime, naša poznata olimpijka, Bibija Kerla, kako je mnogi zovu „Biba nationale“, sa svojim je prijateljima i donatorima obezbijedila 33 novogodišnja paketića za zeničke mališane, članove Udruženja gluhih i nagluhih.

Prethodno je Bibija Kerla gostovala u programu Radija Zenica, a popodne je sa Napuhanim Klaunom krenula put Travnika, gdje je podijelila oko 70 paketića djeci sa posebnim potrebama.

Popularna Biba se svojevremeno okušala u čak četiri sporta (atletika, brzo klizanje, fudbal i kuglanje), zatim je bila učesnik dvije olimpijade i to zaredom, te pohodila brojna domaća i inostrana takmičenja. I danas je aktivna, što na sportskom, što na društvenom polju, a velika je humanitarka. Skoro da nema akcije, kojoj se legendarna Biba ne odazove.

Za danas je Udruženje gluhih i nagluhih Grada Zenice najavio podjelu uvjerenja o položenom kursu iz znakovnom jezika za 32 polaznika u vrtiću Sindibad. Priznanja će vaspitačima i vrtićacima dodijeliti predavač i certifikovani tumač znakovnog jezika, Branka Jurić. (S.S.)