Razo na Cabaret Winter Festu

Sinoć je u okviru festivala CABARET WINTER FEST, jedinog zimskog festiva u Zenici, u organizaciji braće Petrović, Ivana i Andrije, održana promocije knjige “Leptir”, Razije Razo, saopšteno je iz Direkcije Festivala.

Razija Čolaković rođena je Kraiškinja iz Cazina. Spisateljica, kolumnistica, make up artist i marketing menadžer. Prije dva i po mjeseca izdala je svoju prvu knjigu, “Leptir”, koja je i postala najprodavanija knjiga u državi, s obzirom da je za tako kratak period prodana u 4 izdanja, odnosno tiraža. Razija je i muallima, pa se bavi i društveno korisnim radom, humanitarnim akcijama i slično. Na društvenim mrežama prati je 90.000 ljudi, što jasno govori o uspješnosti i upornosti ove mlade žene.
Moderator večer je bila njena velika obožavateljica i prijateljica Melisa Delić, koja je kazala: “Leptir je knjiga koju biste trebali imati u kući, knjiga koju treba da pročitaju svi ukućani. Oni najmlađi kako bi naučili stari bosanski jezik, a ovi malo zreliji da se podsjete starog vakta”.
Čitajući ovu knjigu, Razija je to mudro podijelila u cjeline, osjećat ćete se prvo lijepo i bit će vam drago što u vašem vremenu živi žena poput Raze. Nakon poezije, jedva ćete čekati da čitate dalje, jer slijedi spoznaja da ovako mlada, svestrana žena, stiže da napiše knjigu i nesebično vas savjetuje kao majka kćerku. Manje više ste ovo znali, ali vas ona i dalje podsjeća i pod utiscima ste da nam je ovako lagano, bez teških riječi, predstavila ljubav, život i svakodnevnicu. Jer Razija, poput leptira, sa lakoćom ide kroz život, a tako ćete i vi kroz stranice njene knjige.
Knjige Razije su se mogle i kupiti po jako pristupačnim cijenama, a na oduševljenje Razije, ponovo je obećala doći u Zenicu i zahvalila se braći Petrović na gostoprimstvu, saopšteno je iz Direkcije Cabaret Winter Festa.