Ruhama: Snaga starih je u našoj mladosti!

Misija Ruhaminog Centra tokom 25 godina je zaštita prava starih lica sa posebnim osvrtom na unaprijeđenje i kvalitet života, što je pokazatelj da svake godine veliki broj pozitivnih rezultata stavljaju ovu prestižnu Ustanovu za profesionalnu zdravstvenu/palijativnu njegu, jedinstvenu na području Bosne i Hercegovine na posebno mjesto, saopšteno je iz Ruhame.

Ustanova Ruhama promoviše zdravo starenje, kreativni i rekreativni programi predstavljaju poseban značaj u rehabilitaciji lica treće životne dobi. Obzirom na to, povodom predstojećih praznika Ustanova za profesionalnu zdravstvenu i palijativnu njegu Ruhama je organizovala za svoje korisnike svečani ručak i zabavu koju je upotpunila posjeta Kulturno zabavnog društva Folk Filigram sa upriličenim  programom za štićenike koji su smješteni u Ruhami.

Također, za nepokretne  štićenike, kao i za štićenike u socijalnoj potrebi organizovane su posjete uz poklone.

Ovim putem se zahvaljujemo Kulturno zabavnom društvu Folk Filigram, osoblju Ruhame i dobrim ljudima na realizovanom programu i aktivnostima, također, čestitamo predstojeće praznike uz želje za puno sreće i uspjeha, saopšteno je iz Humanitarne organizacije Ruhama Zenica.