Počeli pregovori između investitora i uprave NK Čelik

Dva dana nakon vanredne sjednice Skupštine NK Čelik, koja je prekinuta i na kojoj je izražena namjera članova Skupštine o ulasku stranog investitora u Čelik, ali je odgođeno usvajanje tačaka dnevnog reda 4. i 5. sa kojima je trebao biti potvrđen ulazak turskih investora, u Zenicu su danas doputovali potencijalni investitori, na čelu sa Aydinom Olgunom.

Večeras je održan sastanak investitora i predstavnika NK Čelik. Bili su prisutni Damir Bradarac, novi mandatar Upravnog odbora, Ismet Đugum, direktor kao i članovi NO i navijača. Pregovori će biti nastavljeni i naredna dva dana kako bi se definisali uslovi oko preuzimanja upravljačkih prava u Klubu, u iznosu od 70%. Na sastanku su predloženi eventualni modaliteti oko preuzimanja Kluba u skladu sa zakonskim propisima.

Kao eventualnu garanciju o ozbiljnosti namjere za preuzimanje Kluba, Aydin Olgun je obećao da je spreman položiti 400.000 KM na notarski račun i obezbijediti adekvatne pripreme u Turskoj.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović je izjavio da će Gradska uprava i dalje biti na raspolaganju investotorima i da će osigurati na raspolaganje stadion Bilino polje za odigravanje utakmica.

Opširnije sa večerašnjeg sastanka u sutrašnjem izdanju emisije RTV Zenica “Ze sport plus“ i u programu Radio Zenice. (M.P.)