FOTO: Deveta noć Cabaret Winter Festa obilježena performanson Ballet Supernova

Sinoć je na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica održan baletno-muzički performans BALLET SUPERNOVA, u okviru CABARET WINTER FEST-a, u kojem je učestvovalo više od 120 djece učesnika.

Veče je otvorio Dječji hor Ars centra sa Sajrom Spahić i tradicionalnu napolitansku pjesmu O sole mio, nakon čega je uslijedio Valcer cvijeća od Čajkovskog, te Španska i Kineska igra uz Varijaciju Kitri iz baleta Don Kihot.
Slijedile su zatim izvedbe najmanjih balerina Ars centra uz izvođenje Krcko oraščić Čajkovskog i grupna koreografija baletne predstave Paquita. Na klaviru, četveroručno, izveden je Turski marš, u izvedbi Tamare Stijović i Dajre Duraković, uz Rusku igru i Varijaciju Odaliska, u solo izvedbi Amine Karić i Iskre Nadžak.
Redale su se izvedbe iz baleta Romeo i Julija, Etida, ples Mazurka, Copelia, Unrevel, solo moderni balet, Pas de trois, varijacija iz baleta Labuđe jezero, kao i Arapska igra i Sonata M. Klementi i mnoga druga svjetska djela, kompozicije i plesovi.
U savršenim kostimima, koji su bili krojeni posebno za ovu noć, kroz scenu je prošlo preko 120 djece. U ispunjenoj velikoj sali BNP-a, redao se aplauz za aplauzom, a veče je kulminirala kada je izveden Flash dance, u zajedničkoj izvedbi hora djece i Azre i Sajre uz Aminu Karić, čija je se silueta nazirala iza velikog projekcionog platna. Scena je ličila na najveće svjetske scene.
Braća Petrović ističu da im je bila čast da sa Ars centrom uz Elmu Šeper i Samiru Spahić upišu nove granice na Festivalu, jer svaka noć je posebna, ali ova je zasjala sjajem naših ZVJEZDICA, ističu Petrovići i pozivaju građane da i dalje prate dešavanja na CABARET WINTER FEST-u, koji ove zime piše samo najljepše zimske priče.