Dogovorene aktivnosti na poboljšanju stanja škole u Lokvinama

U narednim danima bit će poduzete konkretne aktivnosti na poboljšanju stanja zgrade Osnovne škole u zeničkom naselju Lokvine, potvrdio je u izjavi za RTV Zenica, Sabahudin Čamdžić, predsjednik Vijeća roditelja.

Jučerašnji sastanak u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona rezultirao je dogovorom o otpočinjanju prioritetnih poslova kako bi se stanje popravilo,kazao je Čamdžić.

-Prije svega radit će se analiza vode i sanacija školskog toaleta,a nakon toga i ostale aktivnosti.

Što se tiče sale za fiskulturni odgoj, zaključeno je da se sačekaju povoljniji vremenski uslovi, tako da bi početak gradnje mogao biti na proljeće, dodao je Čamdžić.

Direktor Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“ Stranjani, u okviru koje je i škola u Lokvinama, Mirnas Fazlić ističe da je nedostatak učioničkog prostora nastao uvođenjem devetogodišnjeg obrazovanja prije 4 godine.

U jednoj od učionica škole u Lokvinama stanuje uposlenica-higijeničarka i dosadašnji razgovori o oslobađanju ovog prostora nisu bili uspješni, pri čemu će konačnu riječ dati sud.

Direktor Fazlić je potvrdio gradnju sale za tjelesni odgoj te, što je najvažnije, što skorije rješavanje problematike sanitarnog čvora i tehničkih rješenja za pitku vodu. (Š.B.)