Dan Trećeg korpusa: Centralna svečanost u Tešnju

Centralna manifestacija obilježavanja Dana Trećeg korpusa Armije Republike BiH na prostoru ZDK, ove godine planirana je u Tešnju, gdje će, uz živi čas istorije i polaganje cvijeća na spomen obilježju 1. decembra biti održana i svečana akademija, najavljeno je na današnjoj press konferenciji, koju su kao organizatori održali predstavnici Koordinacije boračkih udruženja ZDK.

U Zenici prigodan program organizuje Odbor za obilježavanje značajnih datuma odbrambeno oslobodilačkog rata od ’92. do ’95.

– Na sam Dan Trećeg korpusa, ali i 314. Slavne brigade na Gradskom groblju Prašnice planiramo položiti  cvijeće i odati počast šehidima i poginulim borcima Armije BiH, te obići mezar Fuada Smailbegovića, prvog komandanta 314. slavne, kao i grobove pripadnika Armije BiH, nakon čega će od 10 sati biti organizovano polaganje cvijeća i odavanje počasti i na centralnom spomen obilježju Kameni spavač, najavio je Dževad Smailagić, ratni komandant 314. slavne brigade, koji će se tom prilikom i obratiti prisutnima.

Prevoz za Prašnice toga dana organizovan je od 9 sati ispred Čaršijske džamije. (V.J.)