Košarkaši Čelika dočekuju Radnički sa željom da nastave pobjednički niz

Košarkaši Čelika iza sebe imaju odličnu seriju od pet uzastopnih pobjeda. Trenutno su drugi na tabeli sa omjerom 6:2, sa 14 bodova.

Sve snage u klubu su anagžovane kako bi u finišu prvog dijela A1 lige zadržali pobjednički ritam. O narednoj utakmici 9. kola, u kojoj će ugostiti ekipu Radničkog iz Goražda, na današnjoj press konferenciji govorili su predsjednik kluba Goran Bulajić, treneri Armel Mujaković i Edin Varupa, te košarkaši Namir Varupa i Pejt Taylor.

“Naš naredni protivnik je za razliku od prošle sezone u ovoj dosta pojačan, prije svega s dolaskom dvojice Amerikanaca, Clementsa i Antonia. Ako njih dvojicu sutra zaustavimo onda nećemo imati problema. Ekipa je spremna, svi igrači su na raspolaganju i vjerujem da ćemo nastaviti pobjedničku seriju“, izjavio je trener Armel Mujaković.

Zdravstveni bilten je odličan. U konkurenciji je i Stefan Britvar koji je sanirao povredu iz prošle utakmice.

„Kao i svake godine oni pretenduju na ulazak u play off. Zadržali su kostur ekipe i doveli pojačanje u ekipu. Mislim da je ključ pobjede u zatvaranju dva američka igrača. Kvalitetna su ekipa što pokazuje i stanje na tabeli. Moramo biti na visini zadatka“, naglasio je centar Namik Varupa.

„Ekipa Radničkog igra trkačku košarku. Šuterski su veoma raspoloženi. Ako zaustavimo njihove glavne šutere, pobjeda ne smije doći u pitanje“, bio je kategoričan Amerikanac Pejt Taylor.

Ekipa je maksimalno motivisana  i svi su uvjereni u šestu uzastopnu pobjedu.

„Volio bih da dođe što više navijača u sutrašnjoj utakmici, iako je termin od 16:00 sati malo nezgodan, ali i jedini koji smo mogli dobiti za ovu utakmicu”, kazao je predsjednik kluba Goran Bulajić.

Utakmica Čelik-Goražde igra se sutra ,14. decembra u Areni „Husejin Smajlović“ sa početkom u 16:00 sati. Ulaz je 2 KM.(Mirsad P.)