Početkom septembra novi izgled platoa ispred Doma zdravlja Zenica

Rekonstrukcija javne površine ispred zeničkog Doma zdravlja zajednički je infrastrukturni projekat pomenute zdravstvene Javne ustanove i Gradske uprave Zenice.

“Njegov glavni cilj je da riješi pristupni put Domu zdravlja u Zenici, te da otklonimo ranije prisutne probleme sa kanalizacionom mrežom, a u konačnici i da kasnije gradimo i Plavi put sa izlazom na Bulevar za bržu intervenciju kola hitne pomoći ka bolnici”, navodi primarijus doktor Ferid Alić, pomoćnik direktora zeničkog Doma zdravlja za medicinske poslove.

“Zasad smo zadovoljni sa dinamikom planiranih radova, koji traju od 30. juna, a vrši se rekonstrukcija i vodovodne, kanalizacione i telefonske mreže te mreže grijanja, čime ćemo dugoročno riješiti sva ova pitanja, a uz to ćemo imati i poseban jednosmjerni ulaz za našu zdravstvenu ustanovu”, naglašava Alić.

Ukupna vrijednost ovih radova je oko 300.000 KM , a finansiraju ih Javna ustanova Doma zdravlja Zenica u iznosu od 60 posto i Grad Zenica sa 40 posto sredstava.

Radovi na projektu rekonstrukcije javne površine ispred zgrade ove zeničke zdravstvene ustanove trebali bi biti okončani početkom septembra, kako je prvobitno i planirano, a zapravo se nastavljaju na realizovani projekt početkom ove godine, kada je napravljen prilaz za kola hitne pomoći iz Masarikove ulice. (Vesna Jovanović)