Na pomolu generacijski projekat

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas memorandum sa investitorima iz Dubaija, a tiče se invesesticije u buduću poslovnu zonu Antena. Planirana je gradnja sadržaja u kojima će moći cjelodnevno uživati cijela porodica.

“Radi se o velikoj investiciji. Ovo je već četvrti put da investitori dolaze, a danas smo potpisali i memorandum. Ako uspijemo sa ovom investicijom, naredne godine bi se trebalo početi graditi na pomenutom lokalitetu. Ovo je generacijski projekat i ako uspijemo, slika Zenice skroz će se promijeniti”, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

“Naša kompanija zainteresovana je za kupovinu zemljišta na kojem ćemo graditi outlet mol i sve popratnie sadržaje. Želimo naglastiti da je lokacija grada impozantna, već smo pripremili određene aktivnosti u vezi sa ovim projektom. Memorandum se odnosi na podršku Grada Zenica, nama kao investitorima. Siguran sam u ostavrenje ove investicije jer su na pripremi ovog projekta radile međunarodne priznate korporacije, tako da imam povjerenje u ovo što smo počeli”, rekao je predstavnik investitora i potpisnik memoranduma Muhammad A. Al-Yamani.

Kako bi se otvorila mogućnost novim investitorima da dođu u Zenicu, neophodno je da se usvoji prostorni plan Grada Zenica, a gradonačelnik Kasumović je istakao nadu da će se to desiti na narednoj sjednici Skupštine, koja bi se trebala održati krajem ovog mjeseca.
(Nedžad Glibo)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime