Motorom do Nordkappa za djecu sa posebnim potrebama

 

Muhamed Guhdija, u raji poznatiji kao Muha, veliki je zaljubljenik u motore, zahvaljujući toj ljubavi obišao je 29 država Europe i prešao preko 75 hiljada kilometara.

Ovih dana Muha se sprema za novu avanturu,  putovanje u Nordkapp, najsjevernije naseljeno mjesto u Norveškoj. Ispred njega je 25 dana puta i 10 hiljada kilometara, ovaj put, ruta kretanja je: BiH – Hrvatska – Mađarska – Slovačka – Poljska – Litvanija – Latvija – Estonija – Finska – Norveška (Nordkapp) – Švedska – Danska – Njemačka – Češka – Austrija – Slovenija – Hrvatska – BiH.

„Putujem već jako dugo, preko deset godina onoliko koliko mi vrijeme dozvoljava. U zadnjih par godina je to mnogo više i aktivnije zbog prirode mog posla i obaveza. Ovaj put sam odlučio da što više ljudi uključim u ovu priču i pokušam skrenuti pažnju na djecu sa posebnim potrebama”, kaže Muhamed.

Za razliku od ranijih putovanja, u ovom možemo učestvovati svi.

„Zahvaljujući prijateljima i sponzorima (Celtic pub, Make IT Count, Cavalino, Caffe bar Selfie, Dzani Dent, Yamaha Beka Komerce) kompletni troškovi putovanja su pokriveni, ali smatram da je ovo odlična prilika da skrenemo pažnju na probleme sa kojima se suočavaju roditelji djece i djeca sa posebnim potrebama.  Iz tog razloga odlučio sam da 10 hiljada kilometara, koliko predstavlja dužina puta od Sarajeva do Nordkappa, prodajem. Cijena kilometra je simbolična, 1 KM. Cilj mi je da se skupi što više sredstava kako bi malo ozbiljnije podržali ovu kaegoriju naših sugrađana “

Namjenski račun za ovu priliku otvoren je kod NLB Banke

NLB Banka d.d. Sarajevo

Račun banke: 1327 3000 0000 0566

Klijent: Muhamed Guhdija

Račun klijenta: 107194886

Za uplate iz inostranstva:

Naziv banke: NLB banka d.d. Sarajevo

Naziv klijenta: Muhamed Guhdija

SWIFT: TBTUBA22

IBAN: BA 3913 2001 0719 4916 89

POZIV NA BR: 1071 94916

 

Dinamiku putovanja, kao i tok ove akcije možete pratiti na:

Facebook profil : Muha Gulle

Instagram: Gulle adventures & 2N