Feđa Jovanović ostaje na čelu Regionalnog košarkaškog saveza Zenica

Novi-stari predsjednik Regionalnog košarkaškog saveza Zenica u narednom periodu biće Feđa Jovanović.

Delegati Skupštine Saveza ukazali su još jednom povjerenje bivšem košarkašu, i dodijelili mu novi mandat. Članovi upravnog odbora su: Željko Kršić, Senad Preldžić, Samir Lušija, Kenan Uzunović, Behudin Bajgorić i Zoran Marković. Košarkaški savez Zenica čini 18 klubova. Osnovni cilj saveza i u narednom periodu biće omasovaljenje košarke i uspostava i kontinuiran razvoj čvrste veze  između Saveza i svih članova. Jedan od najvažnijih projekata u dosadašnjem periodu bio je Liga mladih.

Savez je uspješno organizovao i takmičenje u A1 i A2 ligi, i Ligi košarke u kolicima BiH, Finalni dio Lige mladih ove godine održan je u zeničkoj Areni. Pobjednici po kategorijama bili su: predpioniri: Kengur, pioniri: Abeceda, pionirke: Kengur, kadeti: Vukovi, kadetkinje: Kengur, juniori – OKK Čelik. Košarkaški savez Zenica u proteklom periodu učestvovao je u svim važnijim projektima KS BiH. Bio je domaćin okupljanjima, pripremama i utakmicama muške seniorske reprezentacije BiH, i juniorske košarkaške reprezentacije.

U narednom periodu akcenat rada biće iznalaženje što boljih sistema takmičenja, osiguranje što boljeg ambijenta za rad klubova, smanjenje troškova takmičenja, bolja edukacija trenera, sudija…Prihodi saveza u periodu od 1.1. 2018. godine do 15.6.2019. godine bili su 41.400 KM, dok su rashodi za isti period bili 39.352 KM, rečeno je na Skupštini. (Mirsad Pripoljac)