Islamski pedagoški fakultet od danas punopravni član Univerziteta u Zenici

U prostorijama Rektorata zeničkog Univerziteta upriličeno je svečano potpisivanje Sporazuma o ostvarivanju akademskih prava i obaveza Islamskog pedagoškog fakulteta u sastavu Univerziteta u Zenici.

Sporazum su potpisali rektor Univerziteta, prof.dr.sc.Damir Kukić i prof.dr.sc.Halil Mehtić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta.

Veoma smo zadovoljni što smo jedan, relativno dug proces, uspješno priveli kraju, na obostrano zadovoljstvo. Potpisivanje sporazuma predstavlja uključivanje Islamskog pedagoškog fakulteta u Univerzitet u Zenici, na  način da će principijelno organizaciona jedinica funkcionirati ravnopravno s ostalim organizacionim jedinicima, uz uvažavanje posebnog statusa jer je osnivač tog fakulteta Islamska zajednica u BiH“, poručuje rektor zeničkog Univerziteta.

Prema riječima dekana Islamskog pedagoškog fakulteta, u pitanju je historijski dan za ovu obrazovnu instituciju.

Zahvalni smo svima na uloženim naporima da konačno postanemo punopravnom članicom Univerziteta u Zenici. Nadam se da će ova promjena statusa stimulativno djelovati i na nas i na naše studente, a što će u konačnici imati veliki značaj za širu društvenu zajednicu“, dodaje prof.dr.sc.Halil Mehtić.

Ovom svečanom činu prisustvovale su mnogobrojne zvanice, među kojima i muftija zenički, Mevludin ef. Dizdarević.(Lamija Pojskić)