AK Zenica sutra u Sarajevu brani titulu ekipnog prvaka BiH

Nakon odlične organizacije Desetog međunarodnog atletskog mitinga Zenica 2019., Atletski klub Zenica sutra, 15. juna učestvovaće na Ekipnom seniorskom prvenstvu BIH.

Takmičenje će se održati  na Koševu u organizaciji Aatletskog kluba Sarajevo. Titulu ekipnog prvaka BIH u konkurenciji seniora brani AK Zenica, dok je kod žena prošlogodišnji pobjednik AK Sarajevo. Šef stručnog štaba Mehmed Skender, u saradnji sa trenerima, izabrao je seniorsku ekipu koja će nastupiti u Sarajevu. To su Eldar Dautović na 110 m prepone, i na 800 m, Ajdin Haseljić na 100 m, Amel Tuka na 400m, Faris Kobilica na 3000 m stipl, Hamed Bektić na 3000 m, Sedin Heco će nastupiti u skoku u dalj i troskoku. Dejan Mileusnić u bacanju koplja, Hamza Alić u disciplini kugla. Kladivo će bacati Mesud Selimović, a u skoku u vis Samir Hodžić. Atletski klub Zenica nema prijavljenju žensku ekipu za ekipno prvenstvo. Takmičenje počinje u 17 sati.

„Mi smo višegodišnji prvaci u seniorskoj konkurenciji. Nadam se da ćemo sutra opravdati  ulogu favorita u muškoj konkurenciji. Ekipu će predvoditi iskusna imena poput Amela Tuke, Hmaze Alića i Dejana Mileusnića. Tu su i mlade snage koje će svojim zalaganjem sigurno doprinijeti da ponovo osvojimo titulu ekipnog prvaka“, izjavio je danas za Zenicainfo.ba, Mehmed Skender, šef stručnog štaba AK Zenica. (Mirsad Pripoljac)