BBI: Povoljna kreditna linija za zeničke privrednike

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović i izvršni direktor BBI Banke Emir Čehajić, potpisali su danas Ugovor o poslovnoj saradnji, na osnovu kojeg će za privredne subjekte koji posluju na području ovog grada biti osigurana povoljna kreditna linija u iznosu od 10 miliona konvertibilnih maraka, uz obezbijeđeno sufinansiranje profitne marže iz budžeta Grada, s ciljem podrške obrtima, mikro, malim i srednjim preduzećima.  

Najveći iznos kredita sa maksimalnim rokom otplate od dvije godine je 200 hiljada konvertibilnih maraka, koji se može uložiti u obrtna i trajna sredstava i opremu, sa kamatom koja se plaća iz subvencije, obezbijeđene gradskim budžetom, u iznosu od 100.000 KM.

BBI je drugu godinu zaredom izabrana kao banka s najpovoljnijom ponudom kreditnih linija za razvoj i uspostavljanje novih poslovnih inicijativa na području Zenice. U 2018. godini privrednici su na raspolaganju imali pet miliona maraka vrijednu kreditnu liniju, koju je iskoristilo 29 poslovnih subjekata sa ukupno odobrenim iznosom od 2 miliona i 440 hiljada konvertibilnih maraka. Ove godine taj je iznos udvostručen, pa se očekuje i veći broj prijava.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, pozvao je ovom prilikom poslovne subjekte da se u što većem broju prijave za ovakav vid podrške, jer je to način da se olakša postupak investiranja u kapacitete ovog grada. (Sanja Stević)