Večeras totalna obustava saobraćaja u tunelu Vranduk

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog pojačanog prometa vozila i oštećenja kolovoza u tunelu, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. Zbog privremenog asfaltiranja tunela, večeras od ponoći do sutra ujutro do 05 sati, saobraćaj će biti potpuno obustavljen.

Početak radova i obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5,  prolongirani su za sutra ujutro od 08 sati. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres u tunelu Kupreška vrata danas do 17 sati zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U toku su i sanacioni radovi u Rajlovcu, na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup, zbog čega vozila od 07 do 17 sati saobraćaju jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.