JP VIK: Do kraja mjeseca završavamo radove na iskopanim površinama

Od proljeća prošle godine u Gradu Zenica, na 64 lokacije, JP „Vodovod i kanalizacija“, izvršilo je iskopavanja površina sanacionih radova koji stvaraju probleme pješacima, vozačima, a posebno osobama koje koriste invalidska kolica.

Jedan od takvih je i Mirsad Đulbić, Zeničanin koji se kreće u invalidskim kolicima.

„Mi koji se krećemo u invalidskim kolicima imamo ogromnih problema sa ovim iskopinama koje je kako smo saznali, VIK raskopao. Na nekim mjestima radovi stagniraju i po godinu dana. Imali smo goste iz Srbije i Hrvatske, krenuli smo bulevarom i nismo mogli dalje“, pojašnjava Đulbić.

Iz JP „Vodovod i kanalizacija“ poručuju kako je primarni zadatak preduzeća funkcionisanje sistema vodosnabdijevanja, te da u potpunosti razumiju negodovanje građana.

„ Mreža je stara 50 godina i zahtijeva svakodnevnu analizu i detekciju. Sve to znači da svakodnevno dolazi do prekopa površina. Svake godine vršimo ugovaranje sa eksternim izvođačima, kojima je primarni zadatak asfaltiranje prekopa. Mi znamo da građani s pravom negoduju i očekuju brže intervencije“, naglašava Nedim Šečić, pomoćnik direktora za tehničke poslove JP „VIK“.

Nedim Šečić, pomoćnik direktora za tehničke poslove JP VIK

Šečić poručuje da je 1. juna detektovano 64 prekopa, da ih je danas 20 manje, te da do kraja ovog mjeseca očekuju završetak svih asfalterskih radova. (Maid Dizdarević)