Ekskluzivno iz Torina: Održan press reprezentacije BiH, Prosinečki najavio promjene

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra kvalifikacioni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Italije u Torinu.

Nakon slabog izdanja i poraza od Finske javnost ne očekuje previše protiv jedne od najboljih evropskih selekcija. Ipak, mnogo puta do sada pokazali smo da u velikim utakmicama znamo dobro odigrati. Večeras je održana i službena press konferencija, a nakon toga i trening na stadionu Juventusa gdje se igra utakmica.

Selektor Robert Prosinečki je istakao da je atmosfeta dobra mada je malo poremetio poraz u prošloj utakmici. “Sigurno da nije dobro. Ovo je prva utakicama u kvalifikacijama gdje smo igrali jako loše. Gledali smo snimke analizirali greške i nadam se da ćemo sutra gledati drugu Bosnu i Hercegovinu. Igru koja nas je krasila, gdje smo se borili, bili kompaktni”, rekao je Prosinečki i dodao kako je vezni red odigrao do sada dobre utakmice i istakao nadu da će tako biti i sutra.

Miralem Pjanić je uoči meča naglasio da Italija igra čvrsto i osim što imaju dobre igrače u odbrani imaju dobar vezni red i napad.
“Imaju Đorđinija i Veratija koji jako dobro kontrolišu igru i koji mogu sakriti loptu. Neće biti lako, ne treba previše razmišljati šta je bilo. Na žalost, nismo pružili dobru utakmicu, ali otkako je ovaj selektor dosta pozitivnih stvari je bilo i moramo to da vratimo, da se borimo svi za jednog na terenu, i mislim da imamo kvaliteta da stvorimo i neke prilike sutra”, poručio je Pjanić.
Meč između Azura i naše selekcije igra se sutra od 20,45 sati.

Ekskluzivno iz Italije za Zenicainfo.ba – Nedžad Glibo